Milan Haddocks voor USV op weg naar de beslissende 2-0.

NIEUWLEUSEN - Dankzij een 2-0 thuiszege op het Friese THOR (Tot Heil Onzer Ribbenkast) nam USV horde één van drie richting promotie naar de 3e klasse.

De winst was meer dan verdiend. Als het gaat om kansen en mogelijkheden had USV veruit de overhand. Toch stond er in minuut 90 nog steeds een schamele 1-0 op het scorebord. USV-doelman Martijn Scheper keek vrijwel de hele wedstrijd werkeloos toe. Dit in tegenstelling tot zijn collega aan de overkant. Routinier Ernst-Pieter Bantema zag vanaf de aftrap de ene na de andere USV- aanval op zich afrollen. Met gevarieerd aanvalsspel zette USV de Friese tegenstander meteen onder flinke druk. THOR overleefde pogingen van Niek Ekkelenkamp en Dennis van der Veen toen het in de 11e minuut wel raak was. Na een gesmeerde aanval liepen de THOR-verdedigers elkaar in de weg. Daar wist Max Schaeffer wel raad mee (1-0). USV bleef een stuk sterker en het wachten was op een verdubbeling van de score. In de 33e minuut leek het zover. Prijsschieten, ingeleid door een formidabele knal van uitblinker Dennis van der Veen, even stijlvol uit de bovenhoek getild door Bantema. Uit de resterende corner raakte Max Schaeffer de lat en smoorde de inzet van Wouter Smudde van dichtbij op de vuisten van de THOR-keeper.

Na rust kwam er geen enkele verandering in het eenzijdige spelbeeld. De mogelijkheden voor USV stapelden zich op, maar de 1-0 bleef hardnekkig staan. Totdat Milan Haddocks zich meldde binnen de lijnen. De voorzet van de razendsnelle buitenspeler op Frank Kuiper was op maat. Het feest ging niet door: de treffer werd afgevlagd wegens buitenspel. Die allesbeslissende 2-0 kwam er even later alsnog. Met opnieuw Milan Haddocks in de hoofdrol. In minuut 90+6 werd de O-19 speler weggestoken door Niek Ekkelenkamp en maakte dit keer solo het karwei af.

In ronde twee van de nacompetitie gaat USV zondag op bezoek in het Hoge Noorden. Op sportpark Abel van der Laan in het Groningse Beerta is het plaatselijke THOS (Tot Heil Onzer Spieren) de tegenstander. Aanvang 14.00 uur. De winnaar van dit duel speelt weer een week later de finale van de nacompetitie.