Mariënberg heeft nog een kans, Bergentheim gedegradeert

Beerzerveld - Voor de tweede keer, binnen notabene een week, verbaasde het elftal van Mariënberg haar eigen supporters. Er werd namelijk, dik verdiend, gewonnen met 0-3 van VV Bergentheim op sportpark Moscou in Bergentheim.

De hele competitie loopt het voor geen meter bij de roodzwarten en ineens wint Mariënberg drie wedstrijden achter elkaar. Het laatste, reguliere, competitieduel van Bruchterveld (2-1 winst). Afgelopen dinsdag van AVC Heracles in de 1e ronde van de nacompetitie, zij het na 120 minuten voetballen en strafschoppen, maar toch. Zaterdag ging Banthum op de slachtbank met duidelijke cijfers. Mariënberg is nog maar 2 duels verwijderd van handhaving in de derde klasse. Komende zaterdag moeten het naar Harskamp, een dorp of stad in Gelderland, waar de plaatselijke trots probeert om uit de 4e klasse te komen. Mariënberg probeert daar juist van weg te blijven. Dat is dus de inzet van het geheel.

Bij een mooi zonnetje op het sportpark Moscou floot Jeroen Frei om half drie de onvervalste kanaalderby in gang. De eerste beste kans voor Mariënberg was raak. Een fantastische verre uittrap van keeper Thijs Altena deed het leder belanden bij Rolf Hofsink. Hij liet de bal 1 of 2 keer stuiteren en lepelde toen prinsheerlijk de bal over de kansloze en uitgelopen doelman Karel Pullen heen. 0-1 na tien minuten. Omgekeerde wereld. Banthum beter maar Mariënberg doeltreffender.

Na rust ontsnapte Mariënberg aan de gelijkmaker. De bal belandde boven Thijs op de lat. Het ging een beetje op en neer maar na 65 minuten was daar min of meer al de ‘Vorentscheidung’. Na een heerlijk aanval prikte Brian Lamberink de 0-2 binnen. Mariënberg bleef het betere van het spel hebben. Banthum probeerde het wel maar kon geen potten breken op haar eigen sportpark. In de slotfase liet Roy het doek definitief vallen voor alles was groenwit is, 0-3 na een heerlijke assist van Lars van der Veen.

Door dit resultaat is Banthum naar de 4e klasse gedegradeerd en mag Mariënberg nog hopen op klassebehoud.