Vmbo-leerlingen maken zich op voor jaarlijkse Skelterrace

REGIO - Vrijdag 2 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Skelterrace bij Kartcentrum Zwolle. Zo’n 300 vmbo’ers gaan hun zelfgemaakte skelters laten zien en nemen deel aan diverse onderdelen. Wie wordt dé Skelterrace kampioen van 2023?

De Skelterrace is een van de evenementen van het Deltion College om leerlingen te enthousiasmeren voor de veelzijdige wereld van techniek. In aanloop naar de race leren de leerlingen veel over creativiteit, teamspirit en technisch inzet. Allemaal onderdelen die meespelen voor het klassement van de race. De volgende scholen doen mee: RSG Noord-Oost Veluwe, Jena XL, Thomas a Kempis College, Greijdanus Zwolle en het Meander College.

Van 9.00 - 12.30 uur gaan leerlingen verschillende opdrachten uitvoeren waar punten mee te verdienen zijn. Dit zijn opdrachten zoals een sprint, een pitstop, een behendigheidsparcours, een promotiefilmpje, een teampresentatie, een pimpwedstrijd en een eindrace. De skelter mag niet gemotoriseerd zijn en wordt dus volledig op eigen kracht vooruit getrapt.

Ook dit jaar helpen studenten van de opleiding Facilitaire dienstverlening weer mee met de organisatie. Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor het bedenken en regelen van de activiteiten rondom de kartbaan.

Techniek in het po, vo en mbo

Deltion biedt aantrekkelijk, toekomstbestendig en kwalitatief hoogwaardig technisch mbo-onderwijs, voor iedereen. Zo is Deltion al jarenlang partner in het promoten van techniek in het primair en voortgezet onderwijs in de regio. Door actief uitdagende techniekactiviteiten aan te bieden aan kinderen en hun juffen en meesters stimuleren we interesse in technologie en talentontwikkeling. Zo moedigen we jongeren aan zichzelf te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Een leven lang.