Juf Mariska start winkel van haar dromen

OMMEN - Vrijdag 2 juni is het zo ver. Mariska Wedzinga opent dan haar vintage & designshop ‘Siezel’ in Ommen. Hiermee komt een jarenlange droom van haar uit.

“Goede en mooie spullen weggooien vinden wij zonde. Dus kopen we in, knappen zo nodig op en verkopen vervolgens de spullen in de shop. We worden vooral blij als meubels weer naar originele staat worden gebracht,” aldus een enthousiaste Mariska, die in het dagelijks leven onderwijzeres is aan een basisschool in Nijverdal. Haar al even creatieve man Rick verleent in zijn vrije tijd hand- en spandiensten. Samen stoppen ze veel liefde in de hobby. Deze hobby heeft nu - naast de online verkoop - geleid tot een ‘echte’ winkel, met onder andere meubels, keramiek, lampen, servies, beelden, messing en rotan uit de jaren 50, 60, 70 en 80. “We hebben er zoveel zin in.” De liefde voor vintage stamt uit de jonge jaren van Mariska, toen ze samen met haar vader kringloopwinkels en rommelmarkten afliep. En net zoals moeder, krijgen ook haar twee dochters deze passie met de paplepel ingegoten. Zij krijgen een eigen speelplekje in ‘Siezel’. De naam van de winkel is een samenvoeging van hun namen.

De nieuwe pop-up vintage & designshop in Ommen vind je aan het Kerkplein 6, achter de Hervormde kerk (met witte toren, in het centrum), naast het Historisch Rijwielmuseum. Geopend vanaf 2 juni, tijdens de zomermaanden: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Zie ook: Instagram @siezelvintage.