USV doelpuntenmaker Max Schaeffer probeert het in de slotfase nog een keer.
Verslag: Ben Schuurman Foto: Peter Meijerink

NIEUWLEUSEN - De uiterst spannende slotdag van het seizoen in de 4e klasse A Noord kreeg voor De Blesse en USV een uiterst sullige wending.

Voor beide ploegen stond er het nodige op het spel, maar scheidrechter IJdema verscheen veel en veel te laat te op sportpark De Berk. Daardoor waren al in de rust de eindstanden op de andere velden bekend. Zo wist USV halverwege dat de titelkans verkeken was terwijl De Blesse zeker was van het spelen van nacompetitie. Daardoor devalueerde de tweede helft tot een loom potje zomermiddagvoetbal. Die vooral in het teken stond van vele wissels en het voorkomen van gele kaarten. Van een spannende apotheose van het seizoen was geen enkele sprake meer. Jammer voor zowel spelers als het vele publiek.

Ondanks de stroperige aanloop speelde USV een uitstekende eerste helft. Wouter Smudde scoorde fraai, maar de snelle voorsprong werd geannuleerd door een vlagsignaal. In de 26e minuut kwam USV meer dan verdiend op voorsprong. Max Schaeffer had al een keer voorlangs geschoten toen hij na een prachtige pass van Frank Kuiper doelman Joran de Groot klopte met een slimme lob (0-1). Ook daarna zat De Blesse in de tang bij USV en was het wachten op een grotere voorsprong. Maar een afstandsknal van Frank Kuiper werd gekeerd door de lat en even later had Niels Kappert pech toen zijn indraaier via de binnenkant van de paal de verkeerde kant oprolde.

Na rust ging het dus nergens meer om. Yannick Kemerink scoorde in de 52e minuut na een fraaie solo de gelijkmaker (1-1). Daarna telden beide ploegen af tot het eindsignaal.

Onder voorbehoud van last minute wijzigingen heeft USV op zondag 4 juni in ronde 1 van de nacompetitie het thuisvoordeel. THOR uit Lippenhuizen is dan de verwachte tegenstander. De winnaar van dat duel speelt in ronde 2 een uitwedstrijd, waarna een eventuele finale op neutraal terrein wordt gespeeld. De winnaar van deze finale promoveert naar de 3e klasse.