Korfballers d’Ommerdieck spelen tweede wedstrijd in de veldcompetitie.

NIEUWLEUSEN - In april is de veldcompetitie van start gegaan en deze gaat door tot 17 juni. De eerste thuis wedstrijd tegen Centrum 2 uit de Krim werd door d’Ommerdieck verloren.

D’Ommerdieck begon goed : na 2 minuten schoot Gerja Eykenaar raak, gelijk gevolgd door Centrum 1-1. Voor beide teams waren er veel kansen, maar de harde wind, maakte het moeilijk om raak te schieten. Pas na 10 minuten wist Centrum raak te schieten 1-2 . Na 1-3 maakte Martin Alteveer een doelpunt vlak onder de korf 2-3. Een benutte strafworp door Centrum bracht de stand op 2-4. D’Ommerdieck bleef goed doorgaan en zorgde voor de stand 3-4. De rust ging in met 3-5.

Ook in de tweede helft bleven de teams aan elkaar gewaagd. Centrum bleek beter raak te schieten, want de stand was 4-8, terwijl bij d’Ommerdieck er heel veel kansen waren , maar die werden niet benut. Toch kon d’Ommerdieck door goed combinatie spel twee maal scoren 6-8. Carlijn Haan kwam in het veld voor Lisanne Teeuwsen. Bij de stand 6-10 raakte Agnes Compagner geblesseerd .

Lisanne Teeuwsen kwam haar vervangen. Daarna wist d’Ommerdieck nog tweemaal te scoren, zodat de eindstand 8-10 werd.

Doelpuntenmakers : Gerja Eykenaar 3x, Martin Alteveer 3x, Roel Kikkert en Robert Batterink beiden 1x.

De returnwedstrijd tegen Centrum is op 3 juni om 16.35 uur in de Krim.