Kloosterhaar gedegradeerd na 9-2 oorwassing

Door Bart Nijstad

VECHTDAL - Volgende weekend is het voor de meeste clubs de laatste speeldag van de reguliere competitie. Bij sommige staan er nog nacompetitie wedstrijden te wachten. Voor enkele is het gericht naar boven maar andere moeten nog vrezen voor een treetje lager. Voor Kloosterhaar is het klaar. Na de 9-2 nederlaag bij Wilheminaschool is de vierde klasse een feit. Avereest en Hardenberg'85 wisten al dat voor hun volgend seizoen de vierde klasse een feit was.

Gramsbergen en Nieuwleusen mogen na ruiken aan de eerste klasse. Samen met de degradanten uit de eerste klasse en de drie periode kampioen uit de tweede klasse mogen ze zich opmaken voor twee plekjes in de eerste klasse. Voor FC Ommen hangt het nog aan een klein draadje. Ze moeten volgende week winnen bij Zwolsche Boys anders het einde van het seizoen. Voor DVC Dedemsvaart en ASC'62 kan het nog spannend worden. Wie wordt de nummer negen in de tombola van 3c. DVC staat nu 9de en moet dus winnen thuis van Hattem dat uitzicht heeft op nacompetitie voor de tweede klasse. ASC'62 heeft op papier een iets makkelijker tegenstander, nl het al gedegradeerde Hardenbeerg'85. Voor Lutten is de nacompetitie definitief, na de 4-8 tegen Dieze West.

In 3D is Mariënberg ook zeker van nacompetitie. Het weet nu al dat het tegen een periode kampioen van 4F speelt. Bergentheim staat nu veilig op plek 7 en moet tegen ATC'65 dat nu op een gevaarlijke plek staat, dus spannend. Bruchterveld dat lang bovenin meedraaide lijkt nu het kind van de rekening te worden, want het is afgezakt naar plek 10 en moet dus volgende week winnen bij Mariënberg.  In Noord is DKB zo goed als veilig, drie punten is het verschil voor de veilige plek en het doelsaldo is plus 7. En thuis gelijkspelen of winnen van het gedegradeerde CSVC mag eigenlijk geen probleem zijn, al zijn de wonderen de wereld nog niet uit.