AG '85 lopers waren weer volop in de regio te zien

NIEUWLEUSEN - De leden van Bos Bedden loopgroep AG '85 behaalden weer een aantal podium plaatsen in de regio. Voetbalvereniging DSV'61 uit Doornspijk organiseerde de Haereloop. Dennis Brandenburg nam deel aan de wedstrijd over 5 kilometer. Met een tijd van 19.17 minuten werd hij tweede van alle deelnemers.

Bij de Erflandenrun in Hoogeveen liep Johan Bloemert de 10 kilometer in 37.29 minuten, waarmee hij eerste werd bij de Mannen 50+. Dennis Brandenburg liep een tijd van 38.29 minuten en werd hiermee tweede bij de Mannen 40+

Anja Leusink nam zaterdagochtend in Nunspeet deel aan de vierde wedstrijd van de Veluwse Run Bike Run Competitie. Het hardlopen ging over de motorcrossbaan en het fietsen door het bosgebied. Ze liep 4,2 kilometer, fietste 12 kilometer en liep afsluitend 2,2 kilometer, waarmee ze tot een totaaltijd van 1.06.04 kwam. Hiermee haalde ze de derde prijs in het eindklassement van de competitie. 

Zaterdagmiddag was Anja Leusink één van de deelnemers aan de triathlon in Staphorst die mede georganiseerd werd door de AG '85. (Zie foto's) 

De VAM12 is een loodzware ultraloop op de hoogste berg van Drenthe, de VAM Berg in Wijster. Daarbij is de uitdaging om in 12 uur tijd zoveel mogelijk ronden van 3,3 kilometer op een trailrunparcours met 90 hoogtemeters op de VAM Berg af te leggen. Michiel Huzen kwam in 11 uur en 43.41 minuten tot 26 ronden, waarmee hij 85,8 kilometer aflegde en vele hoogtemeters verwerkte.

John Brinkman debuteerde bij de Zalkerloop in Zalk op de 15 kilometer. Met een tijd van 1.02.15 werd hij derde bij de Mannen.