Presentatie nieuw kostuum van het Ommer Mannenkoor tijdens het juni concert.

OMMEN - Het Ommer Mannenkoor (OMK) geeft op zaterdag 3 juni een concert in de Hervormde Kerk in Ommen. En er is een primeur, want dit is de eerste keer dat het OMK in haar nieuwe kostuum zal optreden. De kostuums zijn geleverd door een plaatselijke modezaak.

De samenstelling van de medewerkers is wel heel bijzonder, want naast het OMK verlenen de bekende organist Louis ten Vregelaar uit Hengelo en plaatsgenoot slagwerker Jos van Elburg van muziekvereniging Soli Deo Gloria ook hun medewerking. Een bijzondere combinatie van organist, slagwerker en mannenkoor.

Ten Vregelaar, verbonden aan de Lambertusbasiliek en ook dirigent, zal het Scheuer-orgel bespelen. Dit orgel, uit 1821 en in 1969 volledig gerestaureerd, zal in al haar facetten worden bespeeld. Zowel solo als samen met het slagwerk en OMK. Ook slagwerker Jos van Elburg heeft zijn sporen als slagwerker verdiend. Het is niet de eerste keer dat hij samen met het OMK gaat optreden..

Dirigent Gezinus Veldman, die de algehele leiding heeft, staat garant voor een uitgekiend programma, waarin de veelzijdigheid van het repertoire volledig te horen is.

Het concert begint om 19.30 uur en eindigt om ongeveer 21.00 uur. Het geheel zal zonder pauze worden afgewerkt.

Voorverkoopadres is de plaatselijke boekhandel “The ReadShop” Kruisstraat 3. Ook is het mogelijk kaarten te kopen via de leden van het Ommer Mannenkoor. 

De kaarten kosten € 10,00 per persoon. Kinderen t/m de leeftijd van de basisschool betalen geen entree.

Verdere inlichtingen: www.omermannenkoor.nl