OMMEN - Een museumtocht door de stad, een wandeling in het bos of een fietstocht door de buitengebieden. Er is zoveel moois in Nederland te ontdekken. Maar wie lukraak op pad gaat, zal veel van dat moois niet zomaar tegenkomen.

De Bibliotheek Salland organiseert komende week onder de noemer ‘Slim op pad’ in Raalte en Ommen een workshop. Deelnemers gaan een ochtend op pad om in de praktijk te leren navigeren met een smartphone. De mooiste plekjes vinden, een favoriete route bewaren of de kortste weg naar huis nemen als het gaat regenen – het zijn maar een paar voorbeelden van het gemak van een smartphone bij een wandel- of fietstocht. En hoe heet die vlinder die u onderweg zag? Waar zijn de mooiste bankjes om te pauzeren? En is er een wc in de buurt?

De workshop Slim op Pad is in Raalte op donderdag 8 juli en in Ommen op maandag 12 juli.  Vertrekpunt is de Bibliotheek; aanvang 9.30 uur, duur 2 uur. Meedoen is gratis; aanmelden is wel vereist via de website van de Bibliotheek Salland of aan de balie.  www.bibliotheeksalland.nl/slimraalte   www.bibliotheeksalland.nl/slimommen