Kardoen en Guido de Bres winnen schoolvoetbal

Door Bart Nijstad

OMMEN - Het 63ste Hans Visscher schoolvoetbal toernooi werd gewonnen door De  Kardoen bij de meisjes en door Guido de Bres bij de jongens. Beide finales waren erg spannend. Vooral de halve finale van De Dennenkamp en De  Kardoen was bloedstollend en werd door strafschoppen beslist.

Renske van Ommen had de zaakjes weer prima op orde. Zij organiseert al heel veel jaar dit toernooi en ze kan terug kijken op een geslaagd toernooi, waar gelukkig de regen geen spelbreker was. Er deden maar liefst 82 teams mee. Bij de meisjes was De Kardoen titelverdediger en deden hun naam eer aan. In de halve finale wonnen ze met 2-0 van Sint Bernardus , terwijl het Ichthus met 1-0 won van Guido de Bres. In de finale scoorden Fem Nijhof en Liz Grotenhuis voor De Kardoen. Ze wonnen dus de beker en mogen volgende week in Dedemsvaart verder strijden.

Bij de jongens leek De Kardoen ook op weg naar een finale maar De Dennenkamp stak daar een stokje voor. Na verlenging was het 2-2 en de de strafschoppen werden door De Dennenkamp beter genomen. Guido de Bres had in de andere halve finale, het Palet met 5-0 weg geveegd. In de finale had het aan een doelpunt van Ruben Dunnewind genoeg om de beker te winnen. Ook zij gaan volgende week naar De Boekweit voor de regionale finale.