De Hoekstee opgemaakt voor moederdag

 

OMMEN – Het personeel van Woon- en zorgcentrum de Hoekstee in Ommen zet haar bewoners graag in het zonnetje. Zo staat de zaterdag voor Moederdag een heerlijk spadagje op de agenda. Geheel vrijwillig werken twee kapsters en een pedicure de dames zaterdag netjes bij. De handen worden gemasseerd en de nagels gelakt door andere vrijwilligers. Een volledige gezichtsbehandeling of enkel het bijwerken van de wenkbrauwen, het is maar hoe de bewoonsters het willen. Zo zitten ze er zondag chique bij als de familie op bezoek komt.

Ook moeders die op de Hoekstee wonen, worden graag verwend met een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste, pedicure, manicure of kapper. Dat weten de medewerkers en vrijwilligers maar al te goed. Ze organiseren daarom wel vaker verwendagen voor de dames, maar nu pakken ze extra uit. Professionals die vrijwillig wilden knippen, föhnen en watergolven waren in Ommen snel gevonden. Medewerkster Henny Volkerink: “Het is zo gezellig om zo’n spadagje voor de dames te organiseren. We doen het wel vaker zelf zo gewoon door de week even voor een van de dames, maar nu wilden we het wat grootser aanpakken en met hulp van professionals. Dat doen we natuurlijk gewoon in hun eigen huiskamers op de locatie aan de Hessel Mulertstraat, die toveren we om tot beautysalons. Dat is fijn en eigen en dat is voor deze groep mensen wel zo prettig. We praten hier immers over dementerenden, meest ook ouderen, die hier hun eigen woonplekken hebben.”

Op en rond de locatie worden vaker activiteiten of gezellige uitjes georganiseerd. Een sjoelcompetitie, een zangavond, een uitje met de duofiets, wandelingen of marktbezoek en zelfs een weekje vakantie, het gebeurt allemaal in de gemoedelijke sfeer die op de Hoekstee zo gewoon is.

De medewerkers en vrijwilligers organiseren die activiteiten altijd graag. Zo zullen zij nu ook de spadag verzorgen. Welzijnsmedewerker Claudia Brunen gaat verder: “We zijn nog wel op zoek naar een portretfotograaf die onze bewoners op de foto wil zetten. Zo heeft iedereen, en zeker ook de familie, een mooi aandenken. Wie ons vrijwillig wil helpen zaterdag 13 mei, mag ons bellen op 06-83065468. Uiteraard hoeven de afdrukken niet gratis hoor, dat is logisch.”

Zorglocatie de Hoekstee is een kleinschalig woon- en zorgcentrum in Ommen voor mensen met dementie. Met 32 eenpersoonskamers, drie verschillende woonkamers, een grote beleeftuin met diverse terrassen en een grote gezamenlijke keuken hebben cliënten hier altijd een plek voor zichtzelf maar ook de mogelijkheid anderen op te zoeken. Voor het welzijn van de cliënten wordt dagelijks gezorgd door een vast groep medewerkers en vrijwilligers. Ook familie en mantelzorgers schuiven dagelijks aan in de gezamenlijke ruimtes. De Hoekstee maakt deel uit van de Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.