Tekst en foto: Harry Woertink

OMMEN – Bevrijdingsdag, vrijdag 5 mei, wordt in Ommen weer een authentieke koetsentocht gereden. De start is om 10.00 uur vanaf de Voormars. Bovendien doet een gezelschap mee op oude historische fietsen en gestoken in klederdracht van het Historisch Rijwielmuseum.

Defilé

Rond de klok van drie uur ’s middags wordt de terugkomst verwacht en wordt afgesloten met een defilé rondom de hervormde kerk aan het Kerkplein in Ommen. Elke koets met paard(en) en koetsier wordt aan het publiek voorgesteld en krijgt uitleg over het type koets. De mooiste bewaarde rijtuigen in vol ornaat komen naar Ommen. Het is alsof oude tijden herleven.

Sherrystop

Traditioneel houdt de Stichting Vechtdalkoetsiers op Bevrijdingsdag een koetsentocht in Ommen. De tocht gaat eerst richting Varsen en Witharen met een sherrystop aan de Witharenweg. Daarna weer richting Ommen om bij het Historisch Museum een lunchpauze te houden. Vervolgens gaat de tocht naar de zuidkant van Ommen, via Zeesse, Besthmen naar de Wolfskuil met een fotomoment bij Huize Het Laar.