Zomerexpositie bij Buitenplaats de Broekhuizen

DALFSEN - Op 28 april opent de zomerexpositie bij Buitenplaats de Broekhuizen in Dalfsen.Een tiental kunstenaars hebben zicht dit seizoen verbonden aan deze expositie en daarmee krijgen de woorden “meer dan een tuin” nog meer inhoud. Zo is er o.a. beeldhouwwerk van Jaap Bos, Joeri van Marrewijk en Ton van Sprang, glaskunst van Evelien Limbeek & Frans Egberink en van Koos Bladt, cortenstaal van Babet Straasheijm en verassende installaties van Albert Geertjes, Gerdien Halfman en Nanny ter Wiel. Onderweg is er nog meer te ontdekken.Beeld en tuin, een extra reden om dit te komen beleven.De expositie is te zien van mei tot en met november 2023.

Op dit oude erf aan de Overijsselse Vecht wonen de kunstenaars al ruim 25 jaar. In deze jaren hebben ze ontdekt dat door de tuin te delen er een nieuwe energie is vrijgekomen die ons heeft geïnspireerd om steeds verder te kijken, verder te ontdekken. Zo delen ze het erf met “rustzoekers” om te werken, komen groepen om de tuin te bezoeken en wordt de tuin gebruik als Worteltuin, een plek waar kinderen hun ouders kunnen ontmoeten wanneer ze niet bij elkaar wonen. En af en toe met muziekanten en beeldend kunstenaars

Door de contacten met de kunstenaars de ontstond de vraag om langer dan het Kunstweekend, Kunst om Dalfsen, open te zijn. Dit heeft geleid tot deze expositie.Samen met de kunstenaars gaan ze dit experiment met veel plezier aan. U bent van harte welkom om dit samen te beleven.

Hans Groenhuis en Jetty van MunsterExpositie en open tuin:

Van mei t/m oktober 2023 elke donderdag en het eerste weekend van de maand van 10.00-17.00 uur. Daarnaast op afspraak.

Adres: De Broekhuizen 1, 7722PC DalfsenInformatie: 0651951318

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

thumbnail_image.jpgthumbnail_image0.jpg