Opzwartbeek
Opzwartbeek

Namens het team van RTV Vechtdal een fijne Koningsdag toegewenst! 

Hieronder staat een overzicht van activiteiten in de buurt en linkjes naar handige websites. 

Ommen

In Ommen is er ook dit jaar weer van alles te doen op Koningsdag.

Zo vindt de tewaterlating van de Vechtzomp plaats. In en rondom Ommen slaan verenigingen, stichtingen, buurschappen, scholen, gemeenten maar vooral inwoners de handen ineen om een enorm feest op te bouwen.

De opening vindt plaats tijdens de aubade. Kinderen van verschillende basisscholen worden dan opgehaald met Amerikaanse Schoolbussen.

In de middag wordt het Koningsfeest in Koesteeg vanaf 15:00 uur voortgezet met diverse andere activiteiten.

De versierde straten en de daarbij behorende fietsroute is een vast onderdeel op Koningsdag. In 2022 werden ruim 20 straten versierd.

De straat- parade is de vervanging van de optocht van versierde karren en fietsen die voorheen op 26 april plaatsvond. De straatparade is een verzameling van bijvoorbeeld; versierde fietsen en karren.

Meer informatie over de rest van activiteiten kun je vinden op https://www.oranjeverenigingommen.nl/

Hardenberg

In Hardenberg is er een kleedjesmarkt van 10:00 tot 17:00 in de Voorstraat.

Vanaf 13:00 tot 20:00 is er livemuziek in Hardenberg: Muziek op ‘t Pleintje. De livemuziek is te beluisteren bij Jumper in Hardenberg.

In Gramsbergen is er van 13:30 tot 21:00 live muziek bij de Mommeriete, voor kinderen is er een springkussen.

Vanaf 09:00 begint de Koningsdagplanning in Gramsbergen met oud-Hollandse liedjes op het Meiboomsplein. Vanaf 10:30 is er een rommelmarkt op het plein en tussen 13:30 en 14:00 is de inschrijving van een fietspuzzeltocht bij Harry’s Eetcafé. Er zijn meer activiteiten die staan op de website van Oranjevereniging Gramsbergen.

In Bergentheim vindt vanaf 10:00 op het Bastingplein de officiële opening en de aubade plaats.

In Dedemsvaart is er een vrijmarkt aan de van Haeringenstraat in Dedemsvaart. Volgens de organisatie al jaren een begrip in de wijde omgeving.

Voor alle activiteiten in de gemeente Hardenberg: visithardenberg

Dalfsen

Muziekvereniging Excelsior wekt Dalfsen al vroeg in de ochtend met speciale koningsdagnummers.Het feestterrein wordt om half 10 officieel geopend met een oranjebitter om te proosten op de koning. Muziekvereniging is aanwezig voor muzikale begeleiding. Om 10 uur begint het programma op het feestterrein.

Bij Hotel en Restaurant De Barones wordt er een kinderkleedjesmarkt gehouden in tuin. De kleedjesmarkt is van 10:00 tot 15:00.

Om 14:00 start de optocht vanaf de Raadhuisstraat.

Op de website van Oranjevereniging Dalfsen staan verschillende workshops en activiteiten die te volgen zijn tijdens Koningsdag, zoals Highland games en een workshop graffiti.

Koningsdag in Nieuwleusen begint om 10.00 uur met een aubade bij ’t Olde Gemientehuus

Ook is er een optocht van versierde fietsen, skelters en andere voertuigen.

Het muzikale programma van Oranjepop wordt on andere verzorgd door NoStress Coverband.

Meer info over alle activiteiten in Nieuwleusen: https://www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl/

In Lemelerveld zegt Stichting Koningsdag Lemelerveld er samen met de Paria’s klaar voor te zijn, om er weer een schitterend feestje te bouwen. De optocht van versierde fietsen en skelters wordt georganiseerd door Polyhymnia. Daarna is het tijd voor springkussens, schminken, DJ Eric Witteveen en de grote voorjaarsverloting van de Ondernemers Verenging Lemelerveld.