Eigen foto
Eigen foto

OMMEN - Het was in oktober 1982, toen hardloopfanaten uit Ommen besloten om een club voor atletieksport op te richten. Veertig jaar later werkt de formule nog steeds. Afgelopen weekend vierde de vereniging haar jubileum, precies veertig jaar nadat de club de officiële licentie had gekregen.

Cor Bronk is sinds de beginperiode lid van de vereniging. Inmiddels is hij opgeklommen tot vicevoorzitter. Sinds de jaren ’80 is hij trainer bij de club.

Ook zijn kinderen gingen naar de atletiektrainingen. "Ik vind het mooi wanneer mensen plezier hebben in atletiek. Jonge mensen laten connecten met de sport", zegt Bronk. De leden van de club komen niet alleen uit Ommen, maar ook uit de kernen, Dalfsen en zelfs Hoogeveen en Hasselt.

Clubkas spekken

De Ommer wethouder Alice van Nieuwboer was op zaterdag 22 april aanwezig om de club te feliciteren. Toch moest er ook gesport worden, zoals dat gaat bij de club.

De wethouder ging samen met de aanwezige kinderen proberen het clubrecord Vortex te verbreken. Daarnaast waren er oudleden aanwezig om het feest te komen vieren. Tijdens de speciale sponsorloop door het bos, werd er die dag ruim 1.700 euro opgehaald ten behoeve van de club. "Dat is voor ons heel veel", aldus Bronk.

Komende veertig jaar

Bronk maakt zich geen zorgen over de komende veertig jaar. "We zijn een bloeiende vereniging. We hebben heel veel jeugd", zegt Bronk. De jeugd krijgt les van gediplomeerde trainers. "We zijn continu bezig om trainers bij te scholen en nieuwe trainers binnen te halen", aldus de vicevoorzitter.