4 mei herdenking Requiem Con Amore

LEMELERVELD - Op donderdag 4 mei zal het gemengde koor Con Amore uit Lemelerveld, samen met 30 enthousiaste gastzangers, het Requiem van Michael Haydn uitvoeren.

Naast de eigen leden zal het koor op 4 mei uitkomen op ruim 70 leden. De gastleden komen niet alleen uit Lemelerveld, een groot aantal komt van buiten de gemeentegrens. Het concert begint om 19.30 uur. In het programma voor acht uur worden een aantal prachtige bekende koorwerken gezongen waaronder het Ave Verum van Jenkins. Vanaf 19.50 uur kunnen de aanwezigen op een groot videoscherm meekijken naar de officiële dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Na de kranslegging, de twee minuten stilte en een korte toespraak door wethouder Jan Uitslag, namens de gemeente Dalfsen, kan er genoten worden van het Requiem van Michael Haydn. Speciaal voor deze gelegenheid wordt het koor begeleid door een samengesteld strijkorkest aangevuld met o.a. trombones, trompetten en fagot.

Het requiem van Haydn wordt niet alleen door het koor gezongen. Het koor wordt versterkt door een viertal fantastische solisten. De solisten voor deze uitvoering zijn: Yvonne Boerdam, sopraan; Nathalie Mees, alt; Aart Mateboer, tenor en Lars Terray die de solo baspartij voor zijn rekening neemt. Con Amore werkt al jaren samen met Bert Bootsma, de vaste piano en orgelbegeleider. Uiteraard is ook hij weer van de partij. Het koor, de solisten en het orkest staan onder leiding van dirigent Wim van Lenthe. Al ruim 25 jaar is Wim dirigent van Con Amore en heeft hij al vele van dit soort concerten in samenwerking met Con Amore gedirigeerd.

Het concert wordt gehouden in de Brugkerk, aan het Kroonplein, in Lemelerveld en begint om 19.30 uur. De entreeprijs is € 15,-.