Foto: Jorien Terlouw

OMMEN - Wethouder Alice van Nieuwboer en Nienke Weideman waren zaterdag 22 april jl. aanwezig tijdens de Open Dag van Atletiek Club Ommen (ACO) om namens de gemeente felicitaties over te brengen aan de jubilerende club. Uiteraard konden zij niet onder doen voor de enthousiast aanwezige kinderen en probeerde ze het clubrecord met Vortex gooien te verbreken.

Meer dan 40 jaar geleden, in oktober 1982, besloten een aantal hardloopfanaten om de atletieksport in Ommen meer aanzicht te geven en daarmee te voldoen aan een wens uit de samenleving. De Atletiek Club Ommen (ACO) werd opgericht. Sindsdien is de club gegroeid naar een actieve vereniging met meer dan 300 leden. Deze maand is het precies 40 jaar geleden dat de atletiekvereniging ACO de “KNAU” (=Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie)- licentie kreeg. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan heeft de vereniging een open dag voor geïnteresseerden en een sponsorloop voor en door leden gehouden.

Onder mooie weersomstandigheden konden belangstellenden afgelopen zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur kennismaken met vier atletiekonderdelen. Elke deelnemer werd beoordeeld door een jury en kreeg na afloop een heus atletiekdiploma en een leuke, door onze sponsoren gevulde, goodie- bag. In de middag stond een grote groep jeugdleden aan de start van de sponsorloop om zoveel mogelijk rondjes op de baan te lopen. De senioren deden het een half uur later, zij liepen een grotere ronde in het bos. Met behulp van vele sponsoren werd een prachtig bedrag bij elkaar gelopen, wat uiteraard alle reden was om de dag feestelijk af te sluiten met alle aanwezigen.