D'Ommerdieck verliest eerste veldwedstrijd van de zaalkampioen.

NIEUWLEUSEN - Voor de korfballers is de veldcompetitie weer begonnen.  In de eerste veldwedstrijd speelde d’Ommerdieck in Kampen tegen Wit Blauw, in de zaalcompetitie werd Wit Blauw zaalkampioen.

Door de lange meivakantie ontbraken een paar basisspelers. Vervangers waren Roel Kikkert en Jasper Ekkelenkamp, die na een lange tijd in het buitenland weer in het veld stond.

Na vijf minuten maakte Wit Blauw het eerste doelpunt, bijna gelijk gevolgd door Gerja Eykenaar, die voor de gelijkmaker zorgde 1-1. Na 3-1, waarbij d’Ommerdieck een paar prachtige kansen miste, zorgde Gerja Eykenaar voor 3-2. Wit Blauw daarna liep uit tot 7-4 ruststand.

Na rust waren de vakken beter op elkaar ingespeeld en liepen de combinaties soepeler. Carlijn Haan schoot gelijk na rust raak 7-5. Daarna werd er om en om gescoord, waarbij Wit Blauw wat trefzekerder was dan d’Ommerdieck. D’Ommerdieck kwam dichterbij 12-9, maar kon de achterstand niet wegwerken. De eindstand werd 16-11.

Doelpuntenmakers: Jasper Batterink 3x, Gerja Eykenaar 2x, Carlijn Haan 2x. Robert Batterink 2x, Roel Kikkert en Lisanne Teeuwsen beiden 1x.

De volgende wedstrijd is op 13 mei, dan speelt d’Ommerdieck om 15.00 uur thuis tegen Sparta 6 uit Zwolle. De veldcompetitie duurt tot 17 juni. Elke woensdag is er training van 19.30- 21.00 uur. Wie mee wil doen is van harte welkom.