De historie van de Ommerschans leeft

Door Harry Woertink

OMMERSCHANS - De vereniging De Ommerschans werkt aan plannen om een zogenaamde “Koloniekamer” in te richten in zowel de Vinkenbuurt als in Balkbrug. De bedoeling van een Koloniekamer is informatie in woord en beeld te geven aan bezoekers van de voormalige schans tussen Witharen en Balkbrug.

De plannen werden donderdagavond toegelicht op de ledenvergadering. Voor de Vinkenbuurt is het buurthuis in beeld en in Balkbrug gaat het om multifunctioneel centrum “Trefpunt. De plannen voor een bezoekerscentrum op de schans zelf, laat het bestuur even voor wat het is. Niet alle partijen zijn op eenzelfde lijn te krijgen, zo bleek.

Afscheid bestuursleden

Het bestuur heeft afscheid moeten nemen van twee trouwe bestuursleden: William Janssen en Ans Esselink. De twee vertrekkende bestuursleden bepaalden “het gezicht van de Ommerschans” zo werd gezegd bij het afscheid. Beiden hebben zich enorm ingezet voor de vereniging. William was twintig jaar actief en destijds betrokken bij de oprichting van de vereniging. “Hij deed dat op zijn eigen gerespecteerde wijze. Een bijzonder en markant figuur”, aldus het bestuur.