Rondje Groen, doen, bij natuurboerderij Lindenhoeve

DALFSEN – Op zaterdag 22 april, van 10 tot 16 uur, organiseert Natuurboerderij Lindehoeve "Rondje Groen, doen!".  Het is een dag om de lente te vieren, met veel doe-dingen en spelletjes voor kinderen en informatie voor volwassenen over zaaien, planten, groen leven, de nieuwe brouwerij en nog veel meer.

Bovendien wordt deze dag om 10.30 uur het nieuwe insectenhotel officieel geopend. Het insectenhotel wordt om 10.30 uur geopend door Vrienden van Dalfsen, zij hebben de materialen bekostigd om het hotel mogelijk te maken. Het LeerWerkCentrum Dalfsen heeft het vervolgens gemaakt. Nieuw op de boerderij is ook de broeihoop. Deze is speciaal gemaakt voor de voortplanting van de ringslang. In het warme nest kan deze niet gevaarlijke of giftige slang eieren leggen. Vrijwilligers van de Natuurboerderij geven uitleg hierover.

Helemaal groen is als jezelf bezig gaat met zaaien en planten want Groen Gebogen houdt een plantjes ruilmarkt, de Zadenbibliotheek Nederland is aanwezig en het Groene Hof heeft een proeverij met chutney en jams en geeft uitleg over Samen Eten, dat in mei van start gaat. Ook kun je kennismaken met de werkwijze in de moestuin of een begeleide natuurwandeling maken. Kinderen kunnen zich vermaken met spelletjes doen, de lammetjes bekijken, een spiegeltjestocht lopen door de boomgaard en een schaapje maken. Kom ook naar Rondje Groen, doen!

Meer informatie is te vinden op de website www.natuurboerderijdalfsen.nl