Old Ni-js

DALFSEN - Op vrijdagavond 13 april komt Old Ni-js naar de Stoomfabriek in Dalfsen.

Old Ni-js bestaat uit een generatie muzikanten die al in de jaren 70 meededen om de Nederpop uit te vinden. Samen zijn ze goed voor meer dan 160 jaar ervaring en voor de toekomst nog meer dan genoeg ambities.

Zo zijn de heren, voortgekomen uit bands als Boh Foi Toch en dialect rockband Normaal, nog steeds actief in diverse bands. In het jaar 2000 is Old Ni-js opgericht, om de gaten in het tourschema van de verschillende bands waar ze in speelden op te vullen. Na het wegvallen van drummer Jan Manschot (in memoriam), nam Han Mali ( ex Boh Foi Toch) de drumstokjes over en later kwam daar Jan Kolkman (o.a. ex Normaal) bij. Vaste muzikanten van het eerste uur zijn Ferdi Joly ( Frederik Puntdroad) en Willem Terhorst (Wimken van Diene), die beiden nog steeds actief in Normaal zijn.

Op 13 oktober komen ze dus naar de Stoomfabriek, een prachtige locatie voor hun drukke (theater) tour schema. Gezien de muzikale achtergrond zullen er, naast eigen nummers van Joly en Terhorst, zeker ook bekende songs van zowel Boh Foi Toch als Normaal voorbij gaan komen.