Toneelgroep Oese Volluk speelt ‘Een klap(schaats) van de molen’ in de Carrousel

OMMEN/NIEUWLEUSEN - Na voor volle zalen te hebben gestaan in Nieuwleusen, Dalfsen en Zwartsluis richt Toneelgroep Oese Volluk (TOV) zich nu op Ommen. Op 15 april zal het toneelstuk ‘Een klap(schaats) van de molen’ worden gespeeld in Theater de Carrousel, dat voor deze avond omgetoverd zal worden tot molen de Klaproos.

Tijdens een barre winter ontstaat het idee om een schaatstocht te organiseren langs elf molens. Een samengestelde commissie probeert de organisatie op zich te nemen, wat niet altijd vlekkeloos verloopt. Wanneer blijkt dat zelfs de Elfstedentocht wordt afgelast in verband met het voorspelde slechte weer, is de chaos helemaal compleet. Kan de Elfmolenstocht nog wel doorgaan? Hier verschillen de meningen nogal over. In de vergaderingen wordt er wat af gediscussieerd. Iedereen heeft wel een mening over alles, waardoor alles in de soep lijkt te lopen. Behalve de soep zelf. De koek en zopie draait namelijk als een dolle. Of is daar ook mee gesjoemeld?

roo07660

Er moeten behoorlijk wat beslissingen worden genomen door de organisatie. Ondertussen controleert het rayonhoofd op eigenaardige wijze de dikte van het ijs, liggen twee weervrouwen met elkaar in de clinch, bereidt de extreem fanatieke EHBO-er zich vast op bijzondere wijze voor en proberen wedstrijd- en toerrijders zich klaar te maken voor de (eventuele) barre tocht die ze te wachten staat...

In samenwerking met Helga Schuurman Schoenen & Podologie zijn er wandel- en fietsroutes uitgezet langs de elf molens uit het toneelstuk. Dit is een absolute aanrader. Zeker met de achtergrondinformatie uit het toneelstuk is het een hele beleving. Informatie over de route krijgt u mee na een bezoek aan het toneelstuk.

Kom het zelfgeschreven blijspel bekijken op zaterdag 15 april om 20.00 uur in Theater de Carrousel in Ommen. Kaarten voor deze avond zijn te reserveren via www.toneelgroepoesevolluk.nl of 06 33 31 33 55.