Er komt weer een Klassieker- en Oldtimermarkt in Hardenberg

HARDENBERG - In de Evenementenhal te Hardenberg organiseert Leerkes Motofun op 7 oktober 2023 een klassieker- en oldtimermarkt voor motoren, bromfietsen, auto’s, onderdelen en automobilia.

Na 45 jaar heeft motorclub De Gasschoeve afgelopen zaterdag 25 maart de laatste editie georganiseerd van de Motormarkt Hardenberg bij Manege Hoogenweg. Zowel standhouders als bezoekers vinden het jammer dat aan dit halfjaarlijks evenement vol cultuurhistorie, vermaak, handel en gezelligheid een einde is gekomen.

Leerkes Motofun heeft het idee opgevat en het initiatief genomen om een alternatief en voortzetting van de Motormarkt te bieden. Initiatiefnemer Robbie Leerkes filosofeerde al langer over een evenement met (klassieke) auto's, bromfietsen, motoren, tractoren, oldtimers, onderdelen en aanverwante items. ‘Toen bekend werd dat de bestaande markt in Hardenberg zou komen te vervallen achtte ik de tijd hiervoor rijp en heb ik meteen actie ondernomen’, zegt Leerkes. ‘De afgelopen 25 jaar heb ik zeker tien keer per jaar diverse markten en beurzen in binnen- en buitenland bezocht en ook aan diverse evenementen deelgenomen. Elk evenement leeft altijd enorm en ondanks internet of vergrijzing worden beurzen in bijvoorbeeld Duitsland en Italië altijd structureel druk bezocht en zijn ze een fantastische periodieke ontmoetingsplaats voor handelaren, liefhebbers, gelijkgestemden. De markten en beurzen zijn altijd een garantie voor leuke contacten of verrassende aankopen. Nog steeds heb ik regelmatig contact en handel ik met de mensen die ik heb ontmoet op bijvoorbeeld Vehikel in de Jaarbeurs Utrecht, de veemarkthallen of op één van de vele andere evenementen die ik heb bezocht.’

Hardenberg is volgens Leerkes als plaats bij uitstek geschikt door de aanwezigheid van de Evenementenhal. ‘Alle faciliteiten zijn aanwezig, Hardenberg heeft landelijke bekendheid bij auto- en motorliefhebbers en het is heel goed bereikbaar. Parkeren is gratis en verhard. Het evenement kan binnen droog en warm plaatsvinden en er kan - zeker ook met het oog op de toekomst - qua ruimte nog worden opgeschaald.’

Voor deze eerste editie van het nieuwe evenement zijn meerdere hallen beschikbaar. De bezoekers kunnen een breed en veelzijdig aanbod verwachten. Leerkes heeft al vele positieve reacties ontvangen en de eerste standhouders hebben zich inmiddels gemeld. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit België, Polen, Zweden en Duitsland. Deelnemen als standhouder kan al vanaf 45 euro en entree voor de bezoeker is 9 euro. Standhouders kunnen de vrijdag voor het evenement al aan reizen en ook overnachten. Ook interesse? kijk dan op www.vehiculous.events of stuur een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.