Foto's langs de route van de LIV Halve marathon van Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 22 april vindt de eerste editie plaats van de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen. Het idee kwam van Iris Buursema en Harrold Bril van Restaurant LIV. Zij vroegen Bos Bedden Loopgroep AG ’85 om het hardloopgedeelte te organiseren. Restaurant LIV zorgt voor de feestelijke omlijsting en biedt de deelnemers kleedruimte aan.

Het start-/finishgebied is aan het Oosteinde naast het restaurant. De deelnemers starten om 11.00 uur. Het prachtige, geheel verharde parcours bestaat uit één ronde van 21,1 kilometer en gaat onder andere door het Staphorster bos. Voor elke deelnemer ligt er een medaille klaar bij de finish.

Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Dat kan onderweg maar ook vanaf het terras nabij start/finish. Na afloop is daar ook allerlei entertainment.

Inschrijven kan tot en met 21 april via www.ag85.nl en het kost 10 euro om mee te doen. Daarnaast kunnen deelnemers een vrij bedrag doneren voor het goede doel, namelijk Stichting Natuurboerderij BalkInn.