Onderhandelingen nieuwe CAO bij AH zitten muurvast

Door Bart Nijstad

ZWOLLE - In Zwolle staat het DC van Albert Heijn. Naast dit DC, staan er nog DC's in Zaandam, Pijnacker, Geldermalsen en Tilburg. Er werken ongeveer 3000 mensen en die zijn niet tevreden met de nieuwe CAO die Albert Heijn aanbiedt. De bonden eisen 14.3 % + 100 euro loonsverhoging. Daarnaast de lonen automatisch mee laten stijgen met de inflatie van 2024. Contract uitbreiding voor parttimers en geen verslechteringen voor nieuwe collega's. 

Er zijn op dit moment al enkele werkonderbrekingen geweest, maar die hebben nog geen gevolgen gehad voor de bevoorrading van de winkels. Volgens de vakbond heeft de supermarktketen een loonbod neergelegd van 6 %. ,, De onderhandelingen lopen aardig stroef. ,, We hebben een laatste overleg gehad en we eisen minimaal 10 %", aldus FNV bestuurder Levin-Zuhlke-van Hulzen. Albert Heijn wil de werknemers niet tegemoetkomen, terwijl de werknemers de afgelopen jaren voor duizenden euro's aan koopkracht hebben ingeleverd.
Het stuit de werknemers ook tegen de borst, dat de top van Ahold-Delhaize er geen last van heeft, want die krijgen er minimaal 13 % bij. 

Volgende week woensdag 12 april staat er een actie bij de aandeelhouders vergadering van Ahold gepland. Zoals het er nu uitziet komen er ook vanuit België mensen hier naar toe. Veel werknemers in de diverse DC's zijn het spuugzat dus het kan maar zo zijn dat binnenkort de schappen bij AH leeg zijn wanneer de mensen het werk neer leggen.