Foto: Jan Willem Brinkhuis Tekst Ria Schuurman

LEMELE- Vrijdagavond vond in Zaal Dijk te Lemele het jaarlijkse concert plaatsvan muziekvereniging KNA.

De vereniging bestaat uit een fanfare en een aantal drumbandleden, welke na het opheffen van de drumband, zich hebben aangesloten bij de fanfare. Dit jaar was er een prachtig handgeschilderd decor te zien met afbeeldingen van De Leeuw en de Dikke Stenen. De schildering werd gemaakt door Chantal Hendriks. Een volle zaal genoot van een gevarieerd programma muziekstukken van o.a. Toto, Beatles en Danny Vera. Ook was er speciale aandacht voor het jongste lid van de vereniging, Siem Marsman, die samen met het orkest, de kleindochter van de dirigent en lady speaker Jenneke Van Doesburg twee nummers mocht spelen.

Voor de pauze werden drie jubilarissen in het zonnetje gezet. AmandaSchuurman wegens 12,5 jaar lidmaatschap van de vereniging. Johny Kelder en Erik Jansen wegens 40 jaar lidmaatschap. Er werden speldjes van de KNMO opgespeld door de voorzitter, vergezeld van de bijbehorende oorkonde en bloemen.

image

Aan het eind van de avond werd afscheid genomen van dirigent Gert Wagenaar, die met pensioen gaat. Wagenaar heeft 14 jaar KNA gedirigeerd. Als afscheidscadeau werd hem een dirigent van een bronzen standbeeld aangeboden. Wagenaar kreeg een staande ovatie van de aanwezigen in de zaal als dank voor zijn inzet voor KNA. Het laatste nummer (Song For Her) was op speciaal verzoek van Wagenaar voor zijn echtgenote. Na de Pasen neemt de opvolger, Maikel Kremer uit Losser, het dirigeerstokje over. Er kan worden terug gekeken op een geslaagde avond.