Drukbezochte open dag bij Voedselbank

HARDENBERG – Meer dan 200 mensen kwamen zaterdag tijdens de open dag binnenkijken bij de Voedselbank Hardenberg Ommen om zich te laten voorlichten over de noodzaak, de werkzaamheden en het reilen en zeilen. Vrijwilligers stonden klaar met gesponsorde koffie, thee, ranja en koeken en gaven uitgebreide rondleidingen.

De 10-jarige Manon uit Dedemsvaart kwam met haar moeder langs voor de open dag. Ze had op school een werkstuk gemaakt over de Voedselbank en kwam nu met eigen ogen kijken. Haar meegebrachte werkstuk oogstte veel bewondering bij de vrijwilligers. Dat zat erg goed in elkaar: van geschiedenis tot huidige cijfers, ze wist eigenlijk alles al, was hun conclusie. Wat ze nog niet wist was hoe het er binnen uitziet, hoe het eten wordt verdeeld en waar nog behoefte aan was. Om haar presentatie compleet te maken, wilde ze een leeg krat mee naar school nemen om door haar klas te laten vullen met houdbare producten en lege eierdozen. Die zal ze binnenkort komen doneren.

Andere bezoekers zaterdag waren leveranciers, vrijwilligers van andere Voedselbanken of gelieerd aan andere vrijwilligersorganisaties, diaconieën of politiek. Ook waren er vrijwilligers met familieleden en vrienden die erg geïnteresseerd waren.

Bestuursvoorzitter Henk Brink: “Het was al met al een zeer geslaagd open huis. We hadden bezoekers die uit maatschappelijke interesse kwamen, maar we hebben ook mensen over de vloer gehad die zich willen gaan aanmelden voor vrijwilligerswerk en eerst eens kwamen kijken. We hopen natuurlijk ook dat vandaag bijdraagt aan het verlagen van de drempel voor gezinnen die ons nodig hebben. Misschien dat het helpt te horen over wat er in de wekelijkse pakketten zit en dat het hen zo 80% van hun boodschappenbudget scheelt. We hebben vandaag laten zien wat we doen, dat we ruimte hebben en er altijd mensen bij kunnen en dat we altijd zorgen dat elke cliënt met volle tassen thuiskomt.”