Sluizen Vecht open voor recreatievaart

REGIO - Het recreatie seizoen komt er weer aan en hopelijk het mooie weer. Veel recreanten met een boot willen dan weer varen op de Vecht. Door het open stellen van de sluizen bij Vilsteren en Vechterweerd kan er volop gebruik gemaakt van worden. Voor veel natuurliefhebbers is dat minder leuk, want veel vogels zitten te broeden langs de waterkant en kunnen verstoord worden.

Vanaf donderdag 6 april zijn de schutsluizen Vechterweerd en Vilsteren in de Overijsselse Vecht weer open voor de recreatievaart. Daarmee gaat het zogeheten ‘schutseizoen’ voor de recreatievaart op de Overijsselse Vecht weer van start. Vanwege werkzaamheden aan de Spoorbrug over de Vecht is er verder in het vaarseizoen een stremming voor vaarwegverkeer.

De donderdag voor het paasweekend, 6 april, markeert de start van het schutseizoen. Tijdens het vaarseizoen voert ProRail spoorvernieuwingswerkzaamheden uit aan de Spoorbrug over de Vecht. Deze werkzaamheden zijn nodig om het spoor in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden voor het toenemende treinverkeer.

Bedieningstijden schutsluizen

Dagelijks is er in het voorseizoen tussen 8.00 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur bij beide schutsluizen een sluiswachter aanwezig om boten te schutten. Recreatievaarders dienen uiterlijk 20 minuten voor sluitingstijd bij de schutsluis aanwezig te zijn.

In het hoofdseizoen (14 april t/m 1 september) is dit van 8.30 – 12.00 uur en van 13.00 – 18.30 uur. Voor het naseizoen (1 september t/m 1 oktober) is dit van 8.00 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur

Zie verder. vaarweginformatie.n en de website van het waterschap