Historisch Museum Ommen start nieuw seizoen

 Openingstijden zijn aangepast.

OMMEN – Vanaf dinsdag 4 april is het Historisch Museum in Ommen weer geopend voor bezoekers. In het museum gaan historie en toerisme hand in hand met de aanwezigheid van het Toeristisch Informatie Punt (TIP). Dit alles op één plek, goed bereikbaar met gratis parkeren voor de deur.

Overzichtelijker

Het Historisch museum gevestigd in de molen en tolhuis aan Den Oordt 7 in Ommen is vorig jaar vernieuwd en aanzienlijk uitgebreid. Door meer oppervlakte en vitrines kon alles nog overzichtelijker in beeld gebracht worden, vanaf de prehistorie tot heden. Sinds een jaar maakt nu ook het TIP deel uit van het museum met een eigen balie. Voor toeristisch informatie over Ommen en het Vechtdal is het TIP de aangewezen plek. Of het nu gaat over leuke weetjes over de omgeving of fiets- en wandelroutes: alle informatie is er voorhanden. De baliemedewerkers merken dat de toeristen en ook de eigen inwoners goed gebruik maken van het TIP. Ook het museum kijkt tevreden terug over het afgelopen seizoen.

De vrijwilligers van het museum hebben de afgelopen maanden ook niet stil gezeten. Alles is opgepoetst en ook konden enkele nieuwe museale stukken aan de collectie toegevoegd worden, waaronder een bakfiets van de melkboer en een kanonskogel uit de Ommerschans.

Stadswandelingen

Het Historisch Museum pakt ook de stadswandelingen weer op. Deze maken onderdeel uit van het programma rond de viering dit jaar van ‘Ommen 775 jaar stadsrechten’. Elke donderdagmorgen kan er gewandeld met een stadsgids. In het hoogseizoen ook op dinsdagmorgen en voorts in overleg met het museum voor groepen.

Openingstijden

De openingstijden van het museum en het TIP zijn van 1 april tot 1 juni: dinsdag t/m vrijdag van 13 tot 16 uur; 1 juni tot 1 september: dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur; 1 september tot 1 april dinsdag en donderdag van 10 tot 16 uur.

Foto's:

Kijkje in het Historisch Museum Ommen

Tekst en foto's Harry Woertinkthumbnail_img_2941.jpgthumbnail_img_2948.jpg