Flash Nieuwleusen Heren 1 kampioen

NIEUWLEUSEN - De heren van Flash beleven een goed seizoen. Zaterdag werden ze overtuigend kampioen van de derde divisie B en promoveert het jonge team naar de tweede divisie. De heren van DAC Dedemsvaart konden zaterdag het feestje nog verpesten, maar de nummer twee van de competitie, en dus directe concurrent, ging onderuit in Assen waar het met 3-2 verloor van Sudosa-Desto. Dit resultaat sijpelde gedurende het eerste half uur van de wedstrijd van Flash binnen in de sporthal van Kulturhus de Spil. Flash stond toen op gelijke hoogte tegen Set Up uit IJsselmuiden. 

De eerste set was met 25-15 een makkelijk punt voor Flash. In de tweede set liep de ploeg van trainer Stefan Luchtenberg continu achter de feiten aan en deze ging dus ook naar de IJsselmuidenaren met 19-25. De derde set verliep ook moeizaam en werd nipt gewonnen met 25-21. Met de volle tribunes achter Flash werd het spannend in de vierde set, Flash verspeelde een voorsprong, maar trok op het eind met 25-23 aan het langste eind. 

Voor het tweede jaar op rij kan een kampioenschap gevierd worden. Vanaf maandag gaat de focus echter op de volgende wedstrijd en dat is de halve finale in de bekercompetitie. Deze wedstrijd wordt donderdagavond 30 maart om 21.00 uur gespeeld in sporthal de Citadel te Dedemsvaart tegen DAC Dedemsvaart. De nummer twee in de competitie, dus het zou best eens spannend kunnen worden in Dedemsvaart.