Energietransitie, afvalonderzoek, inloopbijeenkomst centrumplan Dedemsvaart

HARDENBERG - Op de website van de gemeente Hardenberg staan de volgende berichten. 

Hardenberg zet in op energiebesparing, duurzame energie en energie-innovatie

Het college van B&W werkt aan een vernieuwde aanpak van de energietransitie. En gaat voor energie-innovatie. Dat is nodig, omdat de Europese doelen zijn aangescherpt. Ook de energiecrisis laat zien dat ze sneller stappen moeten zetten.

Doe mee aan een onderzoek over de inzameling van afval en grondstoffen

De gemeente wil weten wat u vindt van de manier waarop ze nu afval en grondstoffen inzamelen. Zoals uw GFT-afval, verpakkingen of oud papier. En hoe dat bij u thuis gaat. Hoe gaat het scheiden van afval en grondstoffen? Hoe kan de gemeente dit zo makkelijk mogelijk maken, zodat ze zoveel mogelijk waardevolle grondstoffen inzamelen? En zo weinig mogelijk restafval overhouden? Hierover kunt u een vragenlijst invullen.

Inloopbijeenkomst over vernieuwd centrumplan voor Dedemsvaart

Samen met inwoners en ondernemers maken ze een vernieuwd plan voor het centrum van Dedemsvaart. De verschillende sessies en bijeenkomsten hebben veel informatie opgeleverd. Die hebben ze verwerkt in de eerste ideeën voor het vernieuwde plan. Tijdens een inloopbijeenkomst op 5 april 2023 tussen 19.00-21.00 uur in de Gashouder vertellen ze u welke kansen en mogelijkheden we zien. Maar ook wat de dilemma’s zijn.