Grote belangstelling van Carmel college voor Lemelerveldse bedrijven

LEMELERVELD - Na wat Coronajaren werd de draad toch weer opgepakt door Marcel Veldkamp en Sven Dorgelo namens het Carmel college en Bas Wagenmans, Paul Hulsman en Arno Slagman namens de Lemelerveldse ondernemers om weer een bedrijvendag te organiseren. Mede omdat de leerlingen van klas 2 binnenkort een keuze moeten maken, welk profiel ze gaan kiezen, was de belangstelling groot. Maar liefst 326 leerlingen waren op de fiets naar Lemelerveld gekomen. Uit 41 deelnemende ondernemingen hadden ze van te voren kunnen kiezen voor twee bedrijven, die ze een kleine twee uur zouden gaan bezoeken…..logistiek een hele onderneming, maar het liep gesmeerd.

Om tien uur stonden de eerste groepjes voor de deur om in de keuken te kijken van de door hun gekozen bedrijf. Ik heb in een aantal ondernemingen meegekeken en met enige trots staan kijken hoe onze ondernemers met veel enthousiasme hun bedrijf presenteerden aan de mogelijk toekomstige werknemers: autotechniek spelenderwijs in de vorm van een escaperoom, een steiger opbouwen en daar met de mountainbike overheen fietsen, een dakgoot solderen, een moodbord maken en ga zo maar door.

Na de eerste shift stond een prima lunch te wachten bij Reimink om daarna vol energie te beginnen aan het tweede bezoek.

Bij Brugstede ging een hele groep meiden naar binnen met een tulp in de hand. Die bleek later voor Sandra, de schoonmoeder van Sven, te zijn. Met een bos tulpen in de hand en een gezonde kleur op de wangen deed zij de rondleiding voor de toekomstige zorgmedewerkers. Bij Hubo kregen ze rondleiding en mochten ze zelfs in de vuurwerkbunker kijken en bij Kokkie Bikes werden ze bijgeschoold over allerlei technische snufjes aan de moderne fiets. Diegenen, die voor Natuurlijk Heidepark hadden gekozen, vielen met de neus in de boter, want na de rondleiding mochten ze ook een rondje maken in het klimbos. Lekker spannend! Ook de agrarische sector kwam aan bod met een tweetal melkveebedrijven en een varkenshouderij. Kortom voor elk wat wils.

Al met al een zeer nuttige dag voor de jeugd, waarbij de keuze voor het profiel hopelijk wat makkelijker is geworden. De toekomstige werkzoekenden zijn zeer welkom in de Lemelerveldse bedrijven, want iedereen zit te schreeuwen om personeel.img-20230321-wa0010.jpg

tekst: Willem van Trui

Foto’s: Willem van Trui en anderen

Via Sukerbiet.nl