AG '85 lopers lopen zich in vorm voor eigen marathon

NIEUWLEUSEN - De lopers van de loopgroep AG '85 zijn druk aan het oefenen voor de eigen halve marathon die op 22 april gehouden wordt. Er werden de afgelopen tijd diverse podiumplaatsen behaald.

De Halve van Vroomshoop gaat door het buitengebied en het Zandstuvebos. Nieuw lid Jordy Pasman debuteerde op de 10 kilometer met een tijd van 39.04 minuten en werd hiermee derde bij de Mannen senioren. Dennis Brandenburg werd op de vijf kilometer met een tijd van 19.12 minuten eerste bij de Mannen 40+. Marlou Pasman werd met 28.36 minuten derde bij de Vrouwen senioren en verbeterde met deze tijd haar persoonlijk record met 3.30 minuten.

Bij de Kroeg tot Kroegloop lopen de deelnemers van De Kastelein in Ruinerwold naar café Hees in Ruinen over een afstand van 9,4 kilometer. Johan Bloemert liep een tijd van 35.37 minuten en won hiermee de eerste prijs bij de Mannen 50+. 

Bij de Leadax-Run in Heerde liep Dennis Brandenburg de 5 kilometer in een tijd van 18.22 minuten, waarmee hij tweede werd bij de Mannen 40+. 

De Oldemeijercross in Hardenberg is vijfde en laatste wedstrijd van de Vechtdal Crosscompetitie 2022-2023. Jan Beldman won met 27.29 minuten de eerste prijs bij de Mannen 60+. Bij de lange cross over 9 kilometer liep Klaas Kisteman een tijd van 35.06 minuten, waarmee hij derde werd bij de Mannen senioren. 

In het eindklassement van de Vechtdal Crosscompetitie 2022-2023 won Klaas Kisteman op de lange cross de derde prijs bij de Mannen senioren. Jan Beldman won in zijn leeftijdscategorie alle wedstrijden in deze competitie en daarmee in het eindklassement op de korte cross de eerste prijs bij de Mannen 60+. Karlo Knipmeijer won hierbij de derde prijs bij de Mannen 40+. Rianne Niewold won de derde prijs bij de Vrouwen senioren. Helma Bloemert won een gedeelde derde prijs bij de Vrouwen 50+.