D’Ommerdieck wint weer, maar blijft tweede

NIEUWLEUSEN - In sporthal de Spil speelde d’Ommerdieck de returnwedstrijd tegen Oranje Zwart uit Zwolle. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 14-8.

Oranje Zwart kwam met een geheel ander team naar Nieuwleusen. Zij hadden 12 spelers waardoor er een heel vak tegelijk gewisseld kon worden.

D’Ommerdieck begon in de basis opstelling. Tegen dit team van Oranje Zwart, dat in hoog tempo speelde, hield d’Ommerdieck de rust en wist al snel een voorsprong van 3-0 op te bouwen. Goed combineren zorgde voor goede kansen en die werden benut. Met een paar prachtig uitgespeelde kansen werd de ruststand 9-6.

D’Ommerdieck begon de tweede helft voortvarend en wist in 10 minuten vijfmaal op rij te scoren 14-6.Oranje Zwart gaf de moed niet op en bleef doorgaan met scoren. Beide team kregen veel kansen,.het spel werd wat rommeliger en Oranje Zwart wist daardoor te scoren. De eindstand werd 16-13- Hierdoor behoudt d’Ommerdieck de tweede plaats en staat maar twee doelpunten onder het doelsaldo van nummer 1 Wit Blauw uit Kampen.

Zaterdag 25 maart speelt d’Ommerdieck om 15.00 uur thuis in de Spil tegen Dos kampen.