Koffietijd bij de Voedselbanken

HARDENBERG - De Douwe Egbertspuntenactie van Serviceclub de Lions was weer een groot succes. In 14 supermarkten in het hele Vechtdal stonden in december en januari inlevertonnen. Winkelend publiek doneerde de punten soms met duizenden tegelijk. Met deze landelijke actie kreeg Douwe Egberts in totaal 132 miljoen punten aangeleverd en ruilde deze in voor een totaal van 210.000 pakken koffie voor de voedselbanken. Afgelopen week werden door leden van Lions Ommen-Dalfsen en Lions Hardenberg-Dedemsvaart de door hen ingezamelde pakken koffie overgedragen aan de beide Voedselbanken in het Vechtdal.

Jan Ophof van Lions Hardenberg Dedemsvaart vertelt: “Niet alleen bij de supermarkten werd veel ingeleverd, ik kreeg ze zelfs persoonlijk in mijn brievenbus, met tienduizenden tegelijk zelfs. Die kwamen onder meer van een kennis die in december altijd goede doelen wat extra ondersteunt en die punten op Marktplaats had gekocht, speciaal voor onze actie. Mooi toch!”

Naast heel veel punten werden er ook wel eens andere zaken gevonden in de tonnen. Jonathan Garbutt van Lions Ommen-Dalfsen: “Wij hadden een mooie verrassing in een van de tonnen dit jaar. We vonden tijdens een van de telavonden een sleutelbos met een autosleutel eraan. Dat was vast geen donatie. Die moest iemand toch missen, dachten we. En dat was ook zo, via de sociale media was de eigenaar snel gevonden in Nieuwleusen.”

Cijfers

In totaal kwamen er bijna 1 miljoen Douwe Egbertspunten binnen bij beide Lions serviceclubs. Goed voor een totaal van 1481 pakken koffie voor de beide Voedselbanken in het Vechtdal.

Via de Voedselbank Hardenberg Ommen met uitgiftepunten in Hardenberg, Ommen en Dedemsvaart, worden momenteel ongeveer 800 mensen geholpen met de wekelijkse boodschappen. De Voedselbank Dalfsen Nieuwleusen ondersteunt momenteel ongeveer 150 personen in haar gemeente.

Dankbaar

Voorzitter Henk Brink van de Voedselbank Hardenberg Ommen“ Koffie is geen goedkoop product en deze merkkoffie al helemaal niet. Daarom zijn we extra blij met deze actie elk jaar. Een prachtig initiatief van de Lions om dit aan te bieden aan de mensen die afhankelijk zijn van de steun van de Voedselbank. Onze dank is groot.”

Bestuurslid Ada Dierkx van Voedselbank Dalfsen Nieuwleusen: “Ons deel van de pakken koffie nemen we meteen mee en die gaan binnenkort al mee in de uitgifte. Wij zijn ook erg blij met de actie. Ook wat ons betreft, volgend jaar weer!”

Foto van Gerrit Brokelman

Op de foto vlnr:

Jonathan Garbutt (LOD), Monique Nieuwland (LHD), Henk Brink(VBHO), Roos ter Beek(VBHO/LOD), Ada Dierckx (VBDN), Jan Ophof(LHD)