Station Hardenberg © RTV Oost / Kevin Drieze
Station Hardenberg

Hardenberg - Op een paar oude banken na, is de oude wachtruimte van het Station in Hardenberg leeg. Meermaals is de wachtruimte vernield door vandalisme en wangedrag. Om het station aantrekkelijker en gezelliger te maken voor de reizigers en de omgeving zoekt de NS mensen met goede ideeën om de wachtruimte en lege kantoortjes in het pand te vullen.

Een koffiebranderijtje, lekkere broodjes, een werkplek voor onderweg, of een bloemenwinkel: op de inloopochtend afgelopen zaterdag op station Hardenberg komen al veel mooie ideeën binnen voor een nieuwe bestemming van de wachtruimte. Op het monumentale station aan de Vechtdallijn is nu niks te doen of te krijgen. Stationsmanager Kim Vooren is blij met de reacties: "Je ziet dat het leeft hier. Natuurlijk kunnen we zelf iets bedenken, maar met alle kennis uit de regio hopen we het beste plan voor deze plek te kunnen maken. Voor veel mensen is dit station onderdeel van het thuiskomen, en daar zoeken we de beste maatschappelijke invulling bij."

Alles ligt nog open

Wat het gaat worden en op welke termijn ligt nog helemaal open, vertelt Kim: "Dit is vooral om kennis te maken en te horen welke ideeën er zijn. Van daaruit gaan we verder. We doen het samen met de NS en met ProRail en ook de gemeente is nauw betrokken. Voor ons allemaal en natuurlijk vooral voor de reizigers hopen we dat we iets kunnen vinden wat hier het best past. Ik laat me graag verrassen."

Wie ook een goed idee heeft voor station Hardenberg, of één van de andere stations in de regio die wel een impuls kunnen gebruiken, kan dit melden op de speciale website oponsstation.nl.

Bron: RTV Oost