Patrick Visser

NIEUWLEUSEN - De wedstrijd USV tegen Havelte was niet zo eenvoudig als gemeld was. Er gebeurde die wedstrijd nogal wat. Terwijl bij USV de spelers al aan bier en de bitterballen waren geslagen, vloog de stoom bij spelers en staf van Havelte nog uit de oren. Dat had een reden. Na 21 minuten spelen is scheidsrechter Slag, zodanig van slag (zere rug) dat hij niet verder kan.

Het is een duel in de vierde klasse A Noord. Lager kan niet, dus waar gaat het eigenlijk over. Het is recreatie en eigenlijk moet zo'n wedstrijd zonder scheidsrechter kunnen. ,,Jij raakt hem aan, dan mag ik ingooien." Maar bij voetbal lopen de emoties vaak op, ook in de kelderklasse. 

Heine Drenth, lid van USV en scheidsrechter bij de KNVB wil wel fluiten. Het duurt even maar de wedstrijd kan verder. Volgens Havelte was er ook een andere optie. ,, Stoppen en dan donderdagavond weer verder." Na enig overleg, want beide teams moeten het ermee eens zijn gaat de wedstrijd verder. Op Twitter verschijnen al snel berichten. ,, Het is duidelijk te zien dat de man een clubscheidsrechter is.". Niet veel later lijkt het mis te gaan. USV maakt een pittige overtreding, wel een vrije trap maar geen kaart. Even later gebeurt het aan de andere kant ook, alleen nu wel een kaart. De rapen zijn dan voor de eerste keer gaar.

Havelte heeft er geen zin meer. Ze vertrouwen het niet meer. De boel wordt gesust en het spel gaat verder met 1-1. In de 85ste gaat het het helemaal mis. Volgens Havelte wordt er ten onrechte een strafschop aan USV gegeven. ,, Er wordt eerst een overtreding op Mart Bekker gemaakt die in zijn val de bal in de handen pakt. De scheidsrechter, al op leeftijd, stond er te ver af. Hij had de fluit al in de mond maar wachtte af. Toen ging de bal op de stip, onterecht." Zo wordt het 2-1.
Patrick Visser trainer van Havelte baalde dat hij had ingestemd met de scheidsrechter. ,, Je wilt sportief zijn en voetballen, maar heb hier wel wat uitgeleerd."
Bij USV vinden ze het allemaal wat overtrokken. ,, Het was een duel en stom van die speler om de bal in de handen te nemen. Voor ons is het zand er over en op naar volgende week."

Makkelijk praten vinden ze bij Havelte. ,, Ze hebben de punten, en wij niet."