Opkomst DKB - De Weide

NIEUWLEUSEN/DE KRIM - Veel wedstrijden gingen er niet door. Alleen in Nieuwleusen en De Krim werden de velden schoongemaakt en konden de ploegen voetballen. Nieuwleusen bond Elim aan de zegekar met 4-1. Reiner Meijerink zorgde voor drie goals en Leo de Raad maakte de laatste goal. Tussendoor zette Mike Doldersum nog even de 1-1 op het bord. Nieuwleusen komt nu op gelijke hoogte met Dos'37, al hebben de oranje hemden een wedstrijd meer gespeeld. 15-34 om 16-34. Volgend weekend staat de kraker tegen Gramsbergen op de agenda, op 't Hoge Holt.

DKB liet het zaterdagmiddag afweten tegen De Weide en verloor met 1-2. Een voorzet van Berny Renker werd door Sjors Pieter Greving in eigen doel gekopt. Diezelfde Greving kopte vlak voor rust na mistasten van Ryan van der Wetering die 1-2 tegen de touwen. De vijftien man die het veld hadden schoon geveegd, werden een beetje in de kou gezet. Stef Tangenberg die was opgetrommeld vanwege de vele afwezigen baalde er van. ,, De Krimse Kracht was er vanmorgen wel maar vanmiddag niet. We moeten ons een beetje schamen."

Op zondag een dikke nederlaag van Dalfsen tegen nummer voorlaatste Roden met 4-0. Doelman Mark Knol viel al snel geblesseerd uit en moest Dann Kottink een wisselspeler onder de lat. Lemelerveld verloor thuis met 0-1 van Schalkhaar en Hoonhorst verloor kansloos met 5-0 van Haarle. Het meest was er te beleven in Nieuwleusen waar invaller scheidsrechter Drenth vlak voor tijd USV een strafschop gaf, terwijl heel Havelte er van overtuigd was dat er eerst een overtreding was gemaakt. Op twitter waren de reacties duidelijk.USV won met 2-1.