Gerry Arts
Foto: OudOmmen.nl

 

OMMEN - Gerry Arts wordt de nieuwe voorzitter van het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO). Zij volgt Berend Jan Warmelink op. Het CCO houdt 20 april haar jaarlijkse ledenvergadering om dit besluit te bekrachtigen. Dan ook wordt Jan Heijink begroet als nieuw bestuurslid ter vervanging van Gerko Warner.

Prachtig ingericht gebouw

Voor het CCO stond 2022 in het teken van de openstelling van het nieuwe museum en het Toeristisch Informatie Punt (TIP), aldus het jaarverslag van de secretaris. “Bezoekers zijn enthousiast over het museum, zo is te lezen in het gastenboek”, laat de secretaris weten. “Er staat een prachtig ingericht gebouw, waar al veel bezoeker komen en enthousiaste mensen werken in en aan het Historisch Archief, waar veel vrijwilligers zijn die in het museum werken, bezoekers rondleiden, informatie geven over hetgeen Ommen te bieden heeft of rondleidingen/stadswandelingen verzorgen.”

Ook vanuit omliggende musea krijgt het CCO positieve reacties over het nieuwe museum, TIP en Historisch Archief. Belangrijk punt is wel, zo wordt opgemerkt, dat de gemeente zorgt voor een goede bewegwijzering, zodat het museum en TIP goed te vinden zijn door inwoners en toeristen.

Hoe het afloopt met de plannen die de Molenstichting heeft met het zaagvaardig maken van de molen Den Oordt schrijft het CCO in haar jaarverslag in afwachting te zijn van de stappen die de gemeente gaat maken als eigenaar van de molen.

Werkgroepen

De werkgroepen van het CCO hebben als domein het Historisch Archief, gevestigd in het museum. De werkgroep Genealogie houdt zich bezig met het verzamelen van gegevens van families uit Ommen. De werkgroep Foto- en Film scant en archiveert (oude) foto’s. Elke donderdagmiddag is er een inloopmiddag in het Historisch Archief voor het stellen van vragen en kijken in fotoboeken.

De komende tijd wordt gewerkt aan de bijdrage die het CCO gaat leveren aan de viering van 775 jaar stadsrechten. De gezamenlijke fietstocht met barbecue samen met de Gemienschop van Oll Ommer staat voor vrijdag 7 juli op de agenda.