In Memoriam Hans Ellenbroek  (7 maart 1949 + 27 februari 2023)

LEMELERVELD - Bij de voetbal vereniging Lemelerveld wordt zondag gespeeld met rouwbanden, want Hans Ellenbroek (7 maart 1949 - 27 februari 2023), is plotseling overleden. Een groot verlies voor de club. Vanaf de website van vv Lemelerveld stond het  volgende bericht.

Geschokt en diep bedroefd zijn we na het overlijden van ons ere - lid en oud secretaris Hans Ellenbroek. Tot enkele weken geleden nog, was hij een vaste bezoeker van ons sportpark en actief als ondersteuning bij de ledenadministratie. Vorige week dinsdag werd hij opgenomen in de Isala klinieken in Zwolle vanwege verslechtering van zijn lichamelijke toestand . Dat hij zo plotseling en in zo korte tijd afscheid heeft moeten nemen van het aardse leven raakt ons allen diep.

Actief als jeugdleider en voorzitter van het jeugdbestuur rond de  jaren 70 van de vorige eeuw was hij toen al meer dan betrokken bij onze club. ,, Aan mij is zeker geen groot voetballer verloren gegaan, ook al door allerlei blessures” vertelde hij desgevraagd. Als jeugdspeler was hij meer bezig met de randzaken dan achter een bal aan rennen. In 1970 werd hij al op 21 jarige leeftijd lid van het hoofdbestuur en leerde het secretariaatswerk van Jan Hagedoorn en Joop Mensink.

In 1979 nam hij het secretariaat over van Jan Hagedoorn en zonder die tekort te doen zorgde Hans voor nieuw elan zonder notities op de achterkant van een sigarendoos. Accuraat en met een groot verantwoordelijkheid gevoel was Hans een dragende pijler onder de vv Lemelerveld. Geen man van grote woorden maar bescheiden en  met oog voor detail had hij zijn zaakjes altijd keurig op orde. Als hoofd boekhouding van MBI Veghel  in Raalte en later Kampen, paste het secretariaatswerk hem als gegoten.

Hij was als bestuurslid een graag geziene gast in de vele bestuurskamers in de regio’s Noord en Oost, samen met toenmalig voorzitter Herman Kleine Koerkamp bezochten ze vele jaren nagenoeg alle- uit en thuiswedstrijden van ons 1e elftal.

In 2009 werd hij actief in de politiek en werd in 2010 met voorkeurstemmen gekozen in gemeenteraad voor de partij Gemeentebelangen in de gemeente Dalfsen. Daar had hij o.a. de portefeuilles Verkeer en WMO. Aan de Schoolstraat nam hij ook de mantelzorg voor zijn hoogbejaarde moeder op zich. Na haar overlijden verhuisde hij naar een appartement kanaaldijk. In maart 2022  nam  Hans na drie termijnen afscheid als gemeenteraadslid.

Op de jaarvergadering in november 2012 droeg Hans, na 33 jaar,  het secretariaat over aan Mark Brok die hij daarna met raad en daad terzijde bleef staan. Aan het eind van die jaarvergadering werd Hans tot zijn grote verrassing en onder toeziend oog van familie, vrienden en collegae benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau en kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen. Tevens werd hij benoemd tot ere-lid van de vv Lemelerveld.

Samen met Anton Schakelaar heeft hij bijna alle landen in de wereld bezocht tijdens vakanties. Over die vele wereldreizen kon hij enthousiast vertellen. Zijn schaterende lach zullen we niet snel vergeten toen hij vertelde over zijn reis met de Trans Siberië expres waar hij tussen een leger dronken Russen verzeild raakte. Even dacht hij toen dat  het zijn laatste reis was maar kwam het achteraf toch allemaal goed!  Van die reizen heeft hij altijd intens genoten ondanks de spanning die het soms meebracht!

Velen zullen Hans enorm gaan missen, naast zijn familie en vrienden ook de vele generatiegenoten binnen onze vereniging, de onderhoudsploeg waar Hans elke vrijdagmorgen met meegebrachte koeken, steevast een bakkie kwam doen. Op 7 maart zou hij zijn 74e verjaardag vieren, dat heeft hij helaas niet meer mogen beleven.  We  zijn hem intens dankbaar voor het vele werk welke hij voor de vv Lemelerveld heeft verricht. We zullen hem nooit vergeten!