© Harm Meter
© Harm Meter

De politie heeft gisteren een 43-jarige man uit Hoogeveen opgepakt voor verdenking van brandstichting bij een beoogde opvanglocatie voor vluchtelingen in Schuinesloot. In het pand werd vorig jaar tot twee keer toe brand gesticht. 

In november woedde er twee keer brand in de oude school De Wegwijzer. De eerste keer op maandag 14 november toen er een brandbom naar binnen werd gegooid. Op donderdag 17 november werd een deur van het pand geforceerd, waarna er op meerdere plekken brand is gesticht in het gebouw dat is aangewezen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

De voormalige school staat dichtbij een woning waar op het moment van de brandstichtingen mensen aanwezig waren. Reden voor burgemeester Maarten Offinga van Hardenberg en de politie om de kwestie hoog op te nemen, zei een politiewoordvoerder daar eerder over. "Door de verdachten is een enorm risico genomen. Dit had heel anders kunnen aflopen."

Protesten

De geplande opvang van Oekraïense vluchtelingen zorgt voor onrust in Schuinesloot. Eind vorig jaar werd de ingang van de voormalige school geblokkeerd met trekkers, voor de school werden spandoeken en omgekeerde vlaggen opgehangen.

Bron: RTV Oost