Nieuwleusen krijgt weer een halve marathon

NIEUWLEUSEN - Vroeger organiseerde de tennisvereniging van Nieuwleusen een halve marathon, die veel goede lopers lokte. Het parcours was drie rondjes van 7 km. Jan Klein Douwel uit Hattem liep toen met 1.08 een toptijd.
In 1999 ging de loop ter ziele. Iris Buursema en Harold Bril van restaurant LIV hebben AG'85 benaderd om wat meer reuring in het dorp te krijgen. AG'85 had daar wel oren na en wilden wel meewerken. Nu staat er dus weer een halve marathon op het programma. 
Op 22 april zal de start natuurlijk bij het restaurant plaatsvinden. Het zal een grote ronde worden van 21,1 km, die geheel verhard is. Naast de Oranjeloop in Nieuwleusen, 4 mijl van Staphorst, Zwarte Dennencross en samen met de Sprinter de Munnikenslagloop in Rouveen organiseert de actieve AG'85 nu ook een halve marathon. 

Daarnaast kan iedere deelnemer een vrijwillig bedrag doneren aan het goede doel dat is gekoppeld aan deze halve marathon en dat is Natuurboerderij BalkIn. Albert Mussche van AG'85 hoopt op een mooi deelnemersveld. Voor de eerste drie zowel bij de mannen als vrouwen zijn er prijzen te verdienen. Via de website van AG'85 kan er ingeschreven, die inmiddels open is.