Nick Altena een van de winnaars van actie toegevoegde waarde Hoofd Jeugdopleiding

GRAMSBERGEN - Nick Altena is een van de winnaars van actie Toegevoegde waarde hoofd jeugdopleiding. Naast leerlingbegeleider, coach, medewerker PR & anti-pest coordinator bij het Zeven Linden College is hij Hoofd Jeugd Opleiding SV Gramsbergen. 

Begin dit jaar ging de KNVB op zoek naar de toegevoegde waarde van de Hoofd Opleiding (HO). Verenigingen en trainers werden opgeroepen om de mooiste verhalen over hun HO in te zenden, zodat we deze belangrijke rol in het voetbal nog eens goed kunnen uitlichten. Inmiddels zijn de winnaars bekend!

Een HO wil trainers verder helpen, de spelers en speelsters met plezier leren voetballen en op beleidsmatig niveau meedenken over het voetbaltechnische beleid. Het was dus hoog tijd om deze belangrijke rol binnen het voetbal meer uit te lichten en inzichtelijk te maken welke toegevoegde waarde er door andere betrokkenen in het voetbal wordt ervaren.

Uit de inzendingen werd duidelijk hoe zeer de Hoofden Opleiding van toegevoegde waarde zijn voor hun verenigingen. “Hij staat altijd voor je klaar en helpt mij als trainer een betere versie van mezelf te worden”, hoorden we bijvoorbeeld terug. Ook “Hij heeft naast de persoonlijke aandacht voor de kinderen ook aandacht voor de organisatie”, “Hij zorgt voor een veilig werk- en sportklimaat waar iedereen in kan groeien” en “De immense kennis komt naar voren in zijn uitgestippelde beleid en hij weet dit op een positieve en duidelijke manier over te brengen op iedereen; spelers, trainers en ouders”, geven aan hoe waardevol de rol kan zijn.

De genomineerde Hoofden Opleiding maakten kans op materiaalpakketten (ballen, hesjes, dopjes), kaarten voor een wedstrijd van Oranje, een bezoek aan de KNVB Campus, een opleiding bij jou op de club of de mogelijkheid voor de HO om een dag(deel) mee te draaien binnen de KNVB. De winnaars zijn geworden:

Caspar Dekker Koninklijke HFC
Manon da Thesta NSVV
Nick Altena SV Gramsbergen
Peter Lambert Vitesse '22
Raf Azzakriti FC Maasgouw
Rob Sillessen Blauw-Geel '55
Tony Waasdorp vv Alphia
Michel van Aken DEV Doorn
Pim Fijneman sc 't Zand
Bert-Jan ten Hof vv Gieten
Harke Bekkema FC Burgum
Jessica Overweg Eendracht Arnhem