Chiel Schulten en Werner Vos zijn klaar voor 62ste Ster van Zwolle

ZWOLLE/VECHTDAL - Volgende week zaterdag gaat de 62ste Ster van Zwolle van start. Er staan heel veel kanshebbers aan de start. Koen Vermeltfoort (Vlijmen), ,maar zijn roots liggen in Schuinesloot wil voor de derde keer winnen. In 2021 was hij de rapste van de grote kopgroep. 
Om 12 uur zaterdag wordt er gestart en de finish zal even naar 16 uur zijn. De route gaat een heel stuk door het Vechtdal. Vanuit Zwolle gaat het richting Heino, Luttenberg, Lemelerveld en de Lemelerberg moet natuurlijk ook beklommen worden. Dat is voor de meeste renners een peuleschil. Daarna gaat het naar Ommen, Nieuwleusen, Hasselt, Genemuiden, Kampen en terug naar Zwolle.(185 km)
Afgelopen zaterdag waren veel renners in 't Loo bij Oldebroek om even 90 km weg te stampen. Ruim 250 mannen/.vrouwen deden ermee en het ging vreselijk hard.  Dik boven de veertig knalden de mannen over de weg. En voor de meesten was het niet genoeg, want kilometers maken staat hoog in het vaandel van de mannen. Dus de meesten kwamen op de fiets en gingen op de fiets weer naar huis.

Chiel Schulten en Werner Vos

Hij komt uit Raalte en is nog maar 23 jaar, ,, Ik wil kort rijden, want ik voel me fit." Schulten werd in 2021 17de en werd vorig jaar derde in de zware Zuiderzeeklassieker. ,, Ik ben een dark horse, "zegt hij met een grote glimlach. Schulten krijgt de ruimte, dus wie weet.
Uit Staphorst komt Werner Vos (23), die pas voor het vijfde seizoen serieus fietst. ,, Ik kom uit de skeelersport en het wordt mijn eerste Ster. Ik heb er zin en wil de tocht zeker uitrijden. Hoe langer en zwaarder hoe beter.

Beide heren kachelen probleemloos de 90 km weg en trappen daarna nog even een stukje terug naar huis.
Andere regionale renners zijn:. Steijn Lamberink (Bergentheim), Jelmer Arendhorst (Nieuwleusen), Jelle Bootsveld (Heino), Peter Schulting (Hellendoorn).