Screenshot van Google Maps Rheezerweg
Screenshot van Google Maps Rheezerweg

Hardenberg - De Rheezerweg in Hardenberg wordt opnieuw ingericht. De fietsers zullen een belangrijkere plek op de rijbaan krijgen. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, is de weg van 20 maart tot en met 18 mei afgesloten. Dit plan komt uit het Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan, ook wel GVVP. 

In het plan staat dat de Rheezerweg een belangrijke weg is voor de wijk Heemse. De weg wordt veel gebruikt door scholieren, woonverkeer, werkverkeer, toeristen en bezoekers van verzorgingstehuis Clara Feyoena Heem. Daarnaast is de weg een snelle route om naar het centrum van Hardenberg te gaan. Uit een enquête van GVVP en gesprekken met Plaatselijk Belangen komt dat fietsers zich niet veilig voelen door het autoverkeer. Daarnaast verloopt het niet altijd even soepel op de kruispunten en blijkt ook dat er regelmatig ongelukken gebeuren. 

Veiliger fietsen

Wat gaat er precies gebeuren? De weg en de kruispunten worden opnieuw ingericht waardoor het fietsverkeer meer ruimte krijgt op de rijbaan door bredere fietspaden. Meer ruimte op de rijbaan moet ook zorgen dat het oprijden, afrijden en oversteken op de weg duidelijker voor iedereen wordt. De werkzaamheden worden uitgevoerd in drie fases, de omleidingen worden aangegeven op verkeersborden.

Meer fietspaden

De Rheezerweg is niet de enige plek dat verkeersveiliger gaat worden. De Oostermaat in Gramsbergen staat op de planning, de plannen worden waarschijnlijk in de zomer van 2023 gepresenteerd. Ook wordt er dit jaar gekeken naar de centrumstructuur in Hardenberg en worden de werkzaamheden bij het kruispunt Floralaan aan het Oude Beekpad in de wijk Baalderveld afgerond.