Dalfser bandlid van Ierse folkband trots op cd met optreden in eigen dorp: "We zijn prettig gestoord"
Eigen foto

DALFSEN - De band D'irish Folk gaat een cd uitbrengen van het optreden in Theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Vorig jaar november trad de band daar vorig jaar twee avonden op voor een uitverkochte zaal. Inmiddels is de cd klaar en liggen de tapes bij de perser. Voor bandlid en Dalfsenaar Jan Wesselink is dit een bijzonder moment: "Het is hele gezellige sfeervolle muziek."

Het voornamelijk uit Drentse bandleden bestaande D’irish folk speelt Ierse en Schotse folkmuziek en is in 2019 opgericht. Ze spelen onder andere het repertoire van The Dubliners, The Poques, The Kilkenny’s, maar ook van bands als Scrum.

Wesselink speelt accordeon en doet de backingvocals: "Meerstemmige zang is echt ons handelsmerk. We zijn allemaal prettig gestoord, dat is nodig, anders hou je het niet vol. Humor staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben echt lol met elkaar", zegt Wesselink.

Kritisch

De persoonlijke favoriet van de accordeonist is ‘The Fields of Athenry’, van The Dubliners. Toch is de Dalfsenaar naar eigen zeggen ‘donders’ kritisch op zijn eigen kunnen: "Alles wat mij niet zint, dat moet wel even wat beter."

Zestien nummers komen op het album, dat momenteel wordt geperst in de fabriek. De band is ook heel voorzichtig begonnen met het schrijven van eigen muziek. ‘’Als we het goed genoeg vinden, dan komt het misschien uit."

De cd met daarop de optredens in Dalfsen verschijnt over ongeveer twee weken op cd en op de streamingsdiensten. Er komt waarschijnlijk ook een presentatie, de band is nog op zoek naar een locatie.