Gemeente Hardenberg betaalt gestegen energiekosten verenigingen

HARDENBERG - Sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties kunnen van de gemeente Hardenberg een complete vergoeding krijgen voor de gestegen energiekosten in deze winterperiode (november 2022 – maart 2023). Dit geldt ook voor sportverenigingen met een eigen gebouw. Het college van B&W heeft de subsidieregeling ‘noodfonds energie Sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties (inclusief sport) Hardenberg 2023’ vastgesteld.

Landelijke vergoeding niet genoeg

De energiekosten voor sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties zijn de afgelopen periode veel gestegen. De gemeente Hardenberg verwacht dat de landelijke vergoeding voor deze organisaties niet genoeg is om deze stijging te betalen. Het bestaan van verenigingen komt in gevaar. Vooral organisaties en verenigingen met een eigen gebouw of ruimte hebben het zwaar. Bijvoorbeeld sportverenigingen, dorpshuizen, wijkcentra en muziekverenigingen.

Alle gestegen kosten worden betaald

De gemeente heeft een regeling voor sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties, en sportverenigingen. Hebben ze een eigen energiecontract? Of moeten ze alle energiekosten zelf betalen? Dan betaalt de gemeente mogelijk alle gestegen kosten. Deze bijdrage kan aangevraagd worden via de website.

Verduurzamen van de accommodatie

Is de vereniging bezig met het verduurzamen van de accommodatie? Dan horen wij dat graag. Met deze informatie kunnen wij bekijken of de vereniging een aanvulling kan krijgen op de bestaande regelingen. Denk bij verduurzamen aan bijvoorbeeld het verminderen van het energieverbruik, of de overstap naar duurzame energie.

Wilt u de antwoorden op de vragen hieronder aan ons mailen?

  1. Heeft uw organisatie concrete plannen om te verduurzamen?
  2. Kunt u hiervoor landelijke of provinciale subsidies krijgen?
  3. Kunt u een kostenspecificatie van de plannen meesturen?

Laat ons dit weten door uiterlijk op 28 februari 2023 een e-mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Meer informatie

Voor vragen kunt u als sportvereniging of -organisatie contact opnemen met Marc Anbergen op e-mailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Andere organisaties kunnen bij vragen contact opnemen met Freddie Schuldink op e-mailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Aanvragen

Het aanvraagformulier vindt u op hardenberg.nl/energiekosten.