D’Ommerdieck hield moedig stand tegen de koploper

NIEUWLEUSEN - De korfballers van d’ Ommedieck speelden zaterdag thuis tegen nummer 1 in de poule, Wit Blauw uit Kampen.

Trainer Marc Stroo had de opstelling aangepast, omdat Gert Timmerman verhinderd was wegens carnaval en Robert Batterink de scheidsrechter was. Daarom stonden Roel Kikkert en Stefan van Veldhuizen in de basis. D’Ommerdieck begon met een super sterke verdediging, die twaalf minuten de wedstrijd op 0 wist te houden. D’Ommerdieck kreeg in die tijd wel kansen, maar wist ze niet af te maken. In de laatste minuut voor rust liep Wit Blauw uit naar 3-6.

In de tweede helft kreeg d’Ommerdieck kansen, maar was te gehaast door het hoge tempo van Wit Blauw. Na 3-8 kon d’Ommerdieck de achterstand weg werken tot 6-9. De eindstand werd 7-10.

Doelpuntenmakers: Gerja Eykenaar 3x ( waaronder 2 strafworpen ) Stefan van Veldhuizen 2x en Roel Kikkert (strafworp). D’Ommerdieck behoudt de tweede plaats.