Burgemeester overhandigt sleutel Prins van de Piepenplas

VILSTEREN - In het ochtendgloren op zondagmorgen staat de grote witte tent van de Piepenplassers te schitteren in het centrum van Vilsteren. Binnen een week is deze door vele vrijwilligers opgebouwd en ingericht; ieder jaar weer een topprestatie.

Als de klokken slaan, stroomt de tent langzaam vol met mensen die regelmatig in de kerk te vinden zijn en niets met carnaval hebben én met mensen die alles met carnaval hebben en wat minder vaak in de kerk zijn. Sommigen met wat kleinere oogjes van de Happy Hour de avond ervoor. Die stonden een paar uur voor de dienst nog in dezelfde tent bier te drinken.

In vol ornaat komen de Raad van 11, Prins Langenkamp de 1e van de Vennenberg, Jeugdprinses Mila de 1e en haar adjudanten de tent binnen onder leiding van Pastoor Monninkhof. De viering is met het thema ‘kleur geven aan het leven’ één en al kleur; precies zoals De Piepenplassers carnaval kennen. Er werd door de viering heen een regenboog geschilderd en, tot verbazing van de pastoor, zette Prins Langenkamp de 1e van de Vennenberg de polonaise in. Dat is nog eens een manier om elkaar de vrede te wensen. Er was ook nog een officiële aangelegenheid: de sleutel van het Piepenplasdorop werd door Burgemeester Vroomen overhandigd aan de Prins van het Piepenplasdorp; hij mag het komende weekend regeren.

De kleurrijke kerkviering was een mooie start van het aankomende carnavalsweekend dat op 17, 18 en 19 februari in het Piepenplasdorp Vilsteren wordt georganiseerd. Een ieder is dan ook van harte uitgenodigd om carnaval in Vilsteren te vieren. Kijk voor het hele programma op www.piepenplas.nl.